Політика
5 липня 2017
Вадим Рабинович виступив за зняття депутатської недоторканності з усіх нардепів
Також Вадим Рабинович назвав причини, через які депутатську недоторканність не знімуть.
news-image

Недоторканність з депутатів при нині правлячій в країні владі не знімуть. Про це заявив народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович в студії «Першого міського» в Одесі, інформує «Є!».

«Якщо ви відстежити як-небудь у вашій передачі, як почала каденцію Рада. Я вийшов на трибуну, вони в цей час кричали - пам'ятайте, п'ять фракцій, взявшись за руки, співали пісні? - вони кричали, що беруть на себе відповідальність за економіку в країні і взагалі за ситуацію. Всі п'ять фракцій: "Народний фронт", БПП, Юля, Ляшко і "Самопоміч". Поспівали-поспівали, потім троє втекли з корабля, тепер вони критикують все, що накоїли. Ну Бог з ним, краще пізніше, ніж ніколи. Але ці дві брали відповідальність, ми це пам'ятаємо. Я вийшов на трибуну і кажу: "Ніколи ви її з себе не знімете. Ніколи. З багатьох причин "», - зазначає народний депутат.


Також Вадим Рабинович назвав причини, через які депутатську недоторканність не знімуть. 

«А зараз цього робити і не можна. Поясню вам чому: як тільки знімуть депутатську недоторканність, в залі будуть тільки ті депутати, які піднімають голос за те, що запропонує Банкова, за те, що запропонує влада. Всі, хто буде голосувати проти, через два дні будуть у в'язниці за будь-яких причин », - констатує опозиційний політик.


У свою чергу, Вадим Рабинович зазначив, що хоч Генпрокуратура і НАБУ можуть зробити запит на зняття недоторканності, однак «це досить складний процес, і зауважте, що в Раді він не особливо проходить, тому що там стільки зібралося кандидатів на посадку, що вони просто бояться за себе ».
Політик виступив за зняття депутатської недоторканності з усіх нардепів. 

«Я за те, щоб була знята депутатська недоторканність абсолютно з усіх. Я подав такий законопроект, але я думаю, треба враховувати ситуацію в країні. Давайте на два місяці знімемо депутатську недоторканність з усіх депутатів парламенту, якщо у будь-якого правоохоронного органу є до них претензія, давайте посадимо, підведемо, візьмемо. Через два місяці закриваємо цю крамницю, бо інакше ви все будете співати "Лебедине озеро" ».
«Ми з вами живемо в одній системі, ви прекрасно розумієте, що депутати без депутатської недоторканності критикувати владу не будуть, тому що через 20 хвилин у нього мікрофон знайдуть в оці або ще що-небудь. А чистку парламенту давайте зробимо, але вони ж цього нічого не роблять », - розповідає нардеп.


Вадим Рабинович згадав і справу про зняття імунітету з «бурштинових» депутатів. 

«Зараз подивіться цей цирк далі. Двох депутатів вони здадуть, я так думаю, тому що взагалі совісті вже немає, зафіксовані розмови, хабарі. А інших - я сумніваюся. Ми живемо в такій країні, треба звикнути до цього. Ними треба перехворіти », - резюмує лідер політичної партії« За життя ».
Читайте також: МОЗ за кошти держбюджету поставив для онкохворих дітей непридатні ліки
Читайте також: У Києві депутат-шахрай відібрав у жінки квартиру а потім перепродав її за безцінь знайомому