Київ
6 липня 2017
У Києві розгорівся скандал навколо баптистського храму
Майже кожен тиждень на Мічуріна 70, де знаходиться недобудований храм приїжджає поліція.
news-image

Навколо недобудованого баптистського храму на Печерську у Києві стався релігійний конфлікт.

Про це повідомляє Громадське, інформує «Є!».

“Мене вже кілька разів побили, коли я намагався потрапити в церкву. В цей понеділок і минулий. Я брав участь у побудові храму ще з 1999 року. Тобто від початку й до кінця. А зараз мене туди не пускають. Кажуть “Щоб і ноги його тут не було”. Ключова причина конфлікту така, що Союз баптистів хоче, аби храм належав їм”, – заявив ініціатор побудови храму отець Володимир Кунець.

За його словами, раніше було заключено договір про співпрацю з головою Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів Валерієм Антонюком. У вівторок Кунець написав, що розриває договір через те, що Антонюк не виконав жодного пункту зі свого боку щодо допомоги у будівництві храму.

Голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк запевняє, що виконує усі пункти договору і зазначає, що будівництво храму ведеться за фінансової підтримки багатьох конфесій, громад та приватних осіб. Він також пояснив, чому найняв охоронців для храму.

“Наш союз будує цей храм останні два роки. Усі юридичні документи знаходяться у нас. Усю документацію нам передав сам Володимир Кунець, з яким ми підписали договори. У цей храм ми вкладали свої кошти. Останній рік Володимир Кунець вважає, що все має повернутись у його власність. Це абсолютно незаконно. Ми будемо відстоювати свої права”, – заявив Антонюк.

Майже кожен тиждень на Мічуріна 70, де знаходиться недобудований храм приїжджає поліція. По заяві від Кунця вже відкрито кримінальне провадження.

Політик та бізнесмен Олександр Дубовий, який також є членом баптистської громади і у конфлікті виступає на боці Валерія Антонюка, повідомив, що охорона храму буде проінструктована, і конфлікт більше не переходитиме у силову площину.

Читайте також: Папа Франциск звільнив німецького кардинала Герхарда Людвіга Мюллера