Суспільство
6 липня 2017
У ДФС підозрюють Вілкула в несплаті 20 млн грн податків
Нардеп обвинувачення заперечує.
news-image

Під час позапланової перевірки Головне управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Дніпропетровській області виявило, що народний депутат від Опозиційного блоку Олександр Вілкул не доплатив до бюджету податків на суму майже 20 млн грн. Про це повідомила голова ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!» із посиланням на Гордон.

"Перевіркою даних, відображених в електронній декларації за 2015 рік, встановлено перевищення статків над загальною сумою отриманих особою доходів на суму 72,9 млн грн, що призвело до несплати до бюджету податків і зборів на суму 19,6 млн грн", – написала Томчук.

 


Вона зазначила, що матеріали перевірки було подано до Генеральної прокуратури України для вирішення питання про відкриття кримінального провадження за фактами ймовірного незаконного збагачення Вілкула та ухилення ним від сплати податків в особливо великих розмірах.

Нардеп уже відреагував на обвинувачення на своїй сторінці у Facebook, назвавши голову Дніпропетровської ДФС "неграмотною пройдою".

"Офіційно повідомляю, що будь-які обвинувачення мене в несплаті податків є дешевим піаром. Вимагаю видати мені на руки акт перевірки. Зустрінемося в суді", – написав Вілкул.


 


В основній декларації за 2015 рік Вілкул вказав понад 5,5 млн грн на рахунку в банку, 300 тис. грн, 2 тис. і €310 тис. готівкою. Згідно з документом, дружина подарувала Вілкулу 25,85 млн грн і перерахувала йому ще 52,4 млн грн "згідно з договором №1934 від 11 липня 2016 року" (що це за договір, не уточнено).

Читайте також: Найгуманніший суд у світі: затримані у Херсонській області російські прикордонники заплатять по 320 грн штрафу
Читайте також: Курс валют на 6 липня