Події
6 липня 2017
В Одесі затримали поліцейського, який вимагав хабар за повернення документів на автівку
Правоохоронець зажадав 250 доларів «винагороди»
news-image

В Одесі старший лейтенант поліції виявив у наркозалежних чужі документи на автомобіль, який перебуває у розшуку, і замість того, щоб повернути їх власникові, поліцейський зажадав від нього 250 доларів «винагороди», передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

"Було встановлено, що 36-річний співробітник Суворовського відділу поліції Одеси під час профілактичних відпрацювань вилучив у осіб, які перебувають на обліку як наркозалежні, чуже свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Правоохоронець встановив власника документів та дізнався, що автомобіль чоловіка перебуває у розшуку. При цьому поліцейський повідомив заявника, що отримати свій документ чоловік може лише за умови «оплати» 250 доларів", - йдеться в повідомленні поліції.

Інформацію працівники внутрішньої безпеки поліції направили до прокуратури Одеської області, де було розпочато кримінальне провадження за викритим фактом.

Зустрівшись з власником розшукуваного транспорту поблизу одного із супермаркетів міста, старший лейтенант поліції передав йому свідоцтво, за що отримав свій «заробіток».

Відразу після отримання хабара поліцейського затримали оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України, спільно з працівниками УСБУ та прокуратури області.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманому  підозри за вчинення кримінального правопорушення.

Читайте також: В Укрзалізниці чиновників впіймали на хабарі, йдуть обшуки - Луценко
Читайте також: Найгуманніший суд у світі: затримані у Херсонській області російські прикордонники заплатять по 320 грн штрафу