У держустановах пропонують Windows замінити на Linux
Linux показала свою стійкість до кіберзагроз на прикладі роботи Приватбанку.
news-image

Після масових атак вірусу Petya.A та зупинки через це десятків державних установ, банків та організацій їх хочуть перевести на операційну систему Linux. Остання показала свою стійкість до кіберзагроз на прикладі роботи Приватбанку, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Приватбанк, його електронні комплекси та Privat24 не зафіксували атак хакерів та спроб втрутитися до системи, запевняла адміністрація банку.

Керівництво фінансової установи готове допомогти державним відомствам, компаніям і органам місцевої влади у впровадженні системи, яка забезпечить захист даних від кібератак.

"Зараз у межах своєї стратегії "Приват.Share" наш банк готовий поділитися готовим до впровадження рішенням, яке дозволить захистити дані та забезпечити безперебійну роботу органів влади в разі подібних кіберзагроз. Ми готові допомогти встановити системи PrivatLinux, витрати на впровадження яких будуть мінімальні порівняно з будь-якими іншими рішеннями", - сказав голова правління Приватбанку Олександр Шлапак.

27 червня комп'ютерні мережі Кабміну, державних, приватних компаній, банків стали жертвами вірусу Petya.A. 29 червня Нацбанк запровадив надзвичайний режим роботи в окремих фінустановах.