Події
6 липня 2017
Розпочато будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива
Технології Holtec International, які будуть застосовані в українському ЦСВЯП, вже використовуються в багатьох країнах світу.
news-image

НАЕК "Енергоатом" сьогодні отримав ліцензцію Державної інспекції ядерного регулювання України для будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"Офіційно стартувало будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. 6 липня 2017 року НАЕК "Енергоатом" отримав ліцензію Державної інспекції ядерного регулювання України на право провадження діяльності на етапах життєвого циклу "будівництво та введення в експлуатацію ядерної установки" - Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій (ЦСВЯП). Місцем будівництва, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2016 року № 721-р, у ліцензії визначена зона відчуження Чорнобильської АЕС", - наголосили у відомстві.

Як зазначили у відомстві, керівник Держатомрегулювання Борис Столярчук зазначив, що технології Holtec International, які будуть застосовані в українському ЦСВЯП, вже використовуються в багатьох країнах світу, зокрема, у Швеції, Іспанії, Бельгії, США тощо, і це зайвий раз підтверджує безпеку цих технологій.  

Читайте також: У Чернігові поліцейські влаштували засідку у монастирі, щоб спіймати крадія
Читайте також: Сьогодні від сміття у Львові очистять ще 50 майданчиків