Суспільство
7 липня 2017
«Укрзалізниця» створила нові вагони для армії
Модернізований вагон днями планують продемонструвати офіцерам Збройних сил України.
news-image

"Укрзалізниця" модернізувала вагони для української армії. Про це 6 липня повідомив у Facebook глава державної транспортної компанії Войцех Балчун.

Для потреб супроводжуючих військові ешелони, за дорученням президента та уряду, переобладнали перший службово-технічний рефрижераторний вагон... Плануємо днями продемонструвати цей модернізований вагон офіцерам Збройних сил України. Якщо отримаємо позитивні відгуки від військових, готові облаштувати ще вісім таких вагонів... Окрім цього, для перевезення особового складу використовуємо ще 102 плацкартні вагони, – написав він.


Балчун зазначив, що модернізований вагон обладнаний спальним купе, вартовим приміщенням, санвузлом і кухнею, укомплектованою меблями, із плитою для приготування гарячих страв. Усі побутові приміщення опалюються. Систему водопостачання влаштовано аналогічно до системи пасажирського вагона, вона містить усе необхідне: душ, умивальник і туалет. Окрім того, спецвагон має сейф для зброї, вікна з решітками, освітлення і все необхідне за військовим статутом караульної служби.

Глава "Укрзалізниці" додав, що відкритим залишається питання осучаснення нормативно-технічної документації щодо умов перевезень особового складу Міністерства оборони та військової техніки. Він висловив сподівання, що найближчим часом буде врегульовано всю базу документації і українські заводи отримають замовлення на виготовлення таких вагонів.