Світ
7 липня 2017
Путін і Трамп потиснули один одному руки на саміті G20
Вони потиснули один одному руки і сказали, що скоро проведуть окрему зустріч, що скоро побачаться.
news-image

У Гамбурзі на саміті "Великої двадцятки" президент США Дональд Трамп і президент Володимир Путін потиснули один одному руки. Про це повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков, передає "ТАСС", пише «Є!».

"Вони потиснули один одному руки і сказали, що скоро проведуть окрему зустріч, що скоро побачаться", - заявив Пєсков.

Окремі переговори Трампа і Путіна відбудуться у виставковому центрі Гамбурга в 16:45 за київським часом і триватимуть 35 хвилин (це випливає з програми візиту Трампа, покинути це місце Трамп повинен о 17:20).

У зустрічі також візьмуть участь глава МЗС РФ Сергій Лавров і держсекретар США Рекс Тіллерсон, а також перекладачі. Таким чином, це буде розширена зустріч, а не бесіда віч-на-віч.

Агентство Reuters відзначає, що серед усіх зустрічей найбільша увага прикута до першої зустрічі Путіна з Трампом і до результатів переговорів. Тому під час зустрічі двох лідерів буде аналізуватися кожен жест і погляд, а не тільки заяви.

 Головною темою переговорів Трампа і Путіна стане ситуація в Сирії, ІДІЛ і російсько-американські відносини. Останній пункт може включати в себе широкий спектр міжнародних проблем, що зачіпають Україну, КНДР і Іран.

Трамп раніше заявляв, що хоче знайти способи працювати з Путіним, але перешкодою для цього є різкі відмінності в діях Росії в Сирії і на Україні.

"Чекаю всіх сьогоднішніх зустрічей зі світовими лідерами, включаючи мою зустріч з Володимиром Путіним. Я буду добре представляти нашу країну і боротися за її інтереси!" - написав Трамп написав на Twitter.

Зазначимо, що президент РФ Путін вже прибув на саміт.

Як повідомлялося раніше, саміт G20 пройде в німецькому Гамбурзі 7 і 8 липня. Учасники саміту обговорять найважливіші питання міжнародного порядку денного і приділять особливу увагу ситуації в Україні та Сирії.

Читайте також:Трамп завдав удару по очікуваннях Москви, – експерт про візит президента США до Варшави

Читайте також:Трамп і Меркель обговорили реалізацію Мінських угод