Політика
8 липня 2017
В НАБУ закликають ВР зняти недоторканість із Полякова та інших
Комітет з питань регламенту та забезпечення роботи Верховної Ради підтримав лише подання щодо депутата від фракції БПП Борислава Розенблата.
news-image

Про це йдеться в заяві НАБУ, оприлюдненій на сайті агентства, інформує «Є!».

Там констатували, що Комітет з питань регламенту та забезпечення роботи Верховної Ради підтримав лише подання щодо депутата від фракції БПП Борислава Розенблата.

Як не дивно, подання відносно його колеги по одному з епізодів "бурштинової справи" Максима Полякова, підготовлені на підставі тих самих матеріалів та доказів, комітет, більшість членів якого, як і Поляков, належать до фракції Народного фронту, порахував невмотивованими. На думку Національного антикорупціоного бюро, подібні рішення виглядають суперечливими і тенденційними", - йдеться в заяві.

Водночас у НАБУ підкреслили, що останнє слово, як щодо нардепа Розенблата, так і щодо двох інших його колег з фракції НФ, яких комітет "захистив", - лишається за парламентом.

В агентстві закликали парламент простою більшістю голосів підтримати "позбавлення нечистих на руку колег недоторканності".

"Ще раз наголошуємо: уся доказова база, здобута детективами НАБУ у законний спосіб під процесуальним керівництвом прокурорів САП, є цілком достатньою для прийняття рішення про зняття з парламентарів депутатської недоторканності", - додали в НАБУ.
Читайте також: Холодницький боїться, що депутати можуть повтікати