Політика
9 липня 2017
Депутата Винника підозрюють у політичній корупції
В минулому році за позовом «Альфа-Банку» Виннику заборонили виїзд за кордон.
news-image

На думку журналіста, Винник намагається натиснути на своїх кредиторів з "Альфа-Банку", яким заборгував 300 млн грн. І тому написав звернення Генеральному прокурору з вимогою розібратися, чому Мінфін повертає структурам "Альфа-груп" переплату з податку на прибуток.

"Протягом 2013-2015 років багато підприємств були змушені платити авансові платежі з податку на прибуток. У багатьох випадках авансовий платіж значно перевершував реальні нарахування з цього податку. Виникала переплата. Перекрити її податковими зобов'язаннями майбутніх періодів не завжди можливо, а іноді не має для платника сенсу. На початок 2016 року борг держави перед бізнесом становив 24 млрд грн. Станом на 1 січня 2017 року сума зменшилася до 18,3 млрд грн. К1 червня обсяг переплат знизився до 17,4 млрд грн. Повернення боргів чекають бо її ніж 12 тисяч українських компаній. Звертаю увагу: всі ці підприємства кредитували державу і зараз хочуть повернути свої гроші. Міністр фінансів Олександр Данилюк визнає, що "держава просто змушувало підприємців платити наперед гроші - робити передоплату, а зараз не можемо їх виплатити, тому що грошей немає ". Що роблять підприємства, коли Мінфін розводить руками і говорить таємне -" грошей немає, але ви тримайтеся? ". підприємства, судячи з інформації УКРІНФОРМ, йдуть до суду. І суд зобов'язує державу борги повертати, тому що закон в даному випадку на 100% на стороні підприємств. У чому ж Іван Винник виглядів "зраду"? Нескладно здогадатися, що саме так обурило народного депутата. У складений депутатом "чорний список" тих, кому нібито незаслужено повернули борги, потрапили "Укрсоцбанк" і компанія "Індустріальні та дистрибуційні системи" - і банк, і компанія належать "Альфа-груп". Як тут не згадати, що у Винника з "Альфою" старі рахунки. Будучи бізнесменом, він заборгував "Альфа-Банку" понад 300 млн грн ", - пише Сазонов.

За словами журналіста, в минулому році за позовом "Альфа-Банку" Виннику заборонили виїзд за кордон.

"Банкіри давно описали все майно Винника, яке змогли знайти. Судячи з декларації, якимось дивом йому вдалося зберегти тільки автомобіль BMW. Живе депутат в готелі, орендує номер. Колосальний борг буде висіти над Вінником, поки банк не погодиться піти на мирову. Винник каже, що на боротьбу з ним "Альфа-Банк" вже витратив "набагато більше, ніж я йому винен". У цьому контексті звернення нардепа Генпрокурору виглядає як своєрідна помста кредиторам. Використовуючи своє становище, Винник продовжує доводити "Альфі", що боротьба з ним про йдет банку набагато дорожче, ніж "полюбовна" прощення боргу ", - вважає Сазонов.

На думку експерта, дії Винника принципово нічим не відрізняються від дій його колеги Борислава Розенблата.

"Чи є дії Винника політичною корупцією? А чому ні? Розенблат за допомогою мандата вирішував питання для" бурштинових бізнесменів ", Винник вирішує особисті питання. Втім, питання бізнесу Винник теж вирішує. Недавній скандал навколо закупівель засобів зв'язку для української армії тому приклад. За словами нардепа Юрія Дерев'янка, Винник фактично виступає в ролі лобіста турецької компанії Aselsan. Хлопці з НАБУ, зверніть увагу. у цьому випадку вам не потрібен ні "агент Катерина", ні прихована камера - все лежить на поверхні ", - зазначає Сазонов.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк визнав, що переплата з податку на прибуток залишається серйозною проблемою, і можливим варіантом її вирішення є використання коштів, конфіскованих у оточення колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте також: Депутата ВР позбавили водійських прав