Купівля нерухомості в столиці надійніше, ніж в передмісті, - ЗМІ
Більшість опитаних жителів Київської області зауважили, що проживання в передмісті обходиться трохи дорожче, ніж вони очікували.
news-image

Оцінюючи всі "за" і "проти" життя в передмісті фахівці в сфері нерухомості сходяться на думці, що проживання в передмісті має ряд істотних проблем, про які не договорюють забудовники з периферії. Це значні ризики в процесі покупки самої квартири, проблеми з інженерними комунікаціями й дискомфорт через нерозвинену соціальну інфраструктуру. Про це стало відомо з матеріалу «Квартира за містом: 10 аргументів проти», який вийшов у виданні Gazeta.ua, передає «Є!».

Поспілкувавшись з мешканцями периферії, журналісти склали топ-10 актуальних проблем проживання за Києвом.

На пташиних правах 

«До сих пір відсутній єдиний містобудівний кадастр Київської області, який дає відповіді на питання про надійність забудовника, дотримання будівельних норм і вимог. Звідси - численні піраміди, затягування термінів введення будинків в експлуатацію і недобудови », - пише видання, посилаючись на слова мешканки Ірпеня Наталії Терехової, яка до сих пір не може в'їхати в свою квартиру.
«Уклали договір. Потім з'ясувалося, що у забудовника не було документів на початок робіт, будівництво повністю зупинилося. Уже три роки ми в пошуках правди, хочемо повернути свої гроші», - каже пані Наталя.

 Погана інвестиція

Наступний аргумент, наведений автором матеріалу, - це те, що ліквідність столичної нерухомості вище приміської. З огляду на місце розташування, транспортну доступність і розвинену інфраструктуру - ліквідність нерухомості в передмісті програє міській. Квадратний метр в столиці завжди був і буде більш дорожчим і ліквідним, ніж в передмісті.

Додаткові витрати 

«Щодня, щоб дістатися до ключових точок: робота, ВНЗ, школа - жителі передмістя змушені проводити на шляху до столиці по кілька годин. При цьому постійно зростають витрати на проїзд в громадському транспорті та бензин для особистих автомобілів. До того ж дороги не були розраховані на потік людей, що постійно збільшується. У наявності колосальна транспортна проблема. Незабаром магістралі взагалі не зможуть впоратися з маятниковою міграцією приміських жителів до Києва і назад», - до такого висновку приходить журналіст, обґрунтовуючи його висновками експертів.

 Нікуди вийти

Також в статті наводяться скарги жителів периферії на відсутність достатньої кількості розваг в області. 

«У нас немає торгово-розважальних центрів, нічних клубів, кінотеатру, про театр взагалі мовчу. Немає навіть нормального кафе. Щоб розважитися і культурно провести час доводиться їхати в столицю», - цитують в матеріалі розповідь жителя Ворзеля Євгенія.

 Автор статті приходить до висновку, що більшість опитаних жителів Київської області погодилися, що проживання в передмісті обходиться трохи дорожче, ніж вони очікували. Багато осіб, з ким спілкувалися, нарікали, що "якби могли повернути час назад, то вибрали б квартиру в столиці, варто було трохи почекати і підкопити грошей: в місті жити зручніше, легше, є інфраструктура, менше транспортних проблем, швидше добиратися до роботи".


Читайте також: Тесть Луценка купив собі будинок в 859 квадратних метрів
Читайте також: Екс-президента Польщі і лауреата Нобелівської премії миру Леха Валенсу шпиталізували