Події
10 липня 2017
«Spectator-M» заступив на охорону кордону (відео)
Безпілотний авіаційний комплекс розроблений вітчизняними виробниками.
news-image

Безпілотний авіаційний комплекс «Spectator-M» заступив на охорону кордону, передає «Є!» із посиланням на Держприкордонслужбу.

Зазначається, що ДПСУ постійно проводить повітряний моніторинг державного  кордону з метою протидії протиправній діяльності, фіксації місць незаконного видобутку бурштину, вирубки лісу,  також з метою недопущення проникнення на територію України диверсійно-розвідувальних груп, незаконних формувань та засобів терору тощо.

Наразі такі заходи виконання польотів на повітряний моніторинг державного кордону та контрольованих прикордонних районів здійснюються зовнішніми екіпажами безпілотних авіаційних комплексів Львівського, Мукачівського, Подільського, Луцького прикордонних загонів, 10 мобільного прикордонного загону «Дозор» та Навчального центру ДПСУ.

"Польоти виконуються в межах зарезервованого повітряного простору за допомогою безпілотних авіаційних комплексів БпАК-МП-1 «Spectator-M». Варто зазначити, що безпілотний авіаційний комплекс БпАК-МП-1 «Spectator-M», що використовується в охороні державного кордону, розроблений вітчизняними виробниками та вже довів свою ефективність", - зауважили прикордонники.

Повідомляється, що наразі здійснено 14 таких польотів.