Резонанс
10 липня 2017
Кібератаку проти України організувала Росія, - Порошенко
Про це заявив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві.
news-image

Російська Федерація була організатором кібератаки проти українських компаній, банків та урядових інституцій, яка сталася 27 червня.

Про це заявив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, пише «Є!» з посиланням на УП.

"Кібератаки – це ключовий елемент гібридної війни. І зараз ми маємо свідчення того, що остання кібератака була організована Російською Федерацією", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що саме співпраця у галузі кібербезпеки є головним напрямком у роботі України та НАТО, один з трастових фондів альянсу конкретно працює в цій сфері.

"Йдеться не лише про забезпечення програмним забезпеченням та технологіями, зараз ми також отримуємо обладнання не лише для захисту наших інституцій від можливих наступних кібератак, але і для їх попередження і виявлення", - сказав Порошенко.
"За 40 хвилин після нападу координація між країнами НАТО, нашими партнерами, та Україною, була організована у досить ефективний спосіб, що дає нам можливість мінімізувати хвилю нападів, які сталися 27 червня", - додав президент.

Як відомо, 27 червня низка українських компаній та банків зазнали хакерських атак від вірусу Petya.

Вірус шифрував файли на зараженому комп'ютері і виводив на екрані повідомлення з вимогою перевести на вказаний гаманець суму в біткоінах, еквівалентну 300 доларам.

Нагадаємо, більше 40 компаній заплатили вірусу, але так і не отримали ключ для дешифрування файлів.

Читайте також:В Україну проник новий вірус, який краде гроші зі смартфонів на Android