Політика
20 січня 2015
Голова Держдуми: санкції, хоч і не змінюються, "стають все більш аморальними"
Голова Державної думи РФ Сергій Наришкін вважає, що останнім часом економічні обмеження проти Росії, запроваджені країнами Заходу, стають "ще більш аморальними".
news-image

Про це Наришкін заявив у вівторок 20 січня, відкриваючи весняну сесію Державної думи, повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на Європейську правду.

Російський чиновник висловив упевненість в тому, що Київ проводить "наступ на Донбас".

"Тим більш аморальними стають санкції проти Росії, які продовжують діяти в порушення всіх базових принципів і норм міжнародного права. Йдеться не про якісь помилки, а про спробу затвердити цілеспрямований антиросійський політичний курс", - сказав він депутатам Держдуми, зазначивши, що говорить про санкції ЄС.

Як відомо, сам Наришкін вже майже рік перебуває під санкціями - зокрема, йому заборонений в'їзд до країн ЄС та до Швейцарії.

Між тим, економічні санкції проти РФ були введені Євросоюзом ще у 2014 році - наприкінці літа і на початку осені. Відтоді санкційні обмеження ЄС не змінювалися.

"Заради небезпечних ілюзій і зовсім чужих завдань влади країн Європейського союзу протягом декількох місяців жертвують власною економікою та брешуть своїм громадянам", - заявив Наришкін, висловивши впевненість, що в ЄС "все більше людей розуміють справжній стан речей".

Як повідомлялося, 19 січня в Брюсселі відбулося засідання Ради ЄС із закордонних справ, яка знову одноголосно підтвердила відповідальність Росії за ескалацію на Сході.

Відразу кілька глав МЗС публічно заявили, що в нинішній ситуації ніхто навіть не розглядає можливість зниження санкційного тиску на Росію.