Суспільство
11 липня 2017
Фракція Блоку Петра Порошенка проголосувала за зняття недоторканності і притягнення до відповідальності шістьох нардепів
Фракція Блоку Петра Порошенка підтримала зняття депутатської недоторканності.
news-image

Парламентська фракція Блоку Петра Порошенка проголосувала за зняття депутатської недоторканності і притягнення до відповідальності всіх шістьох народних депутатів, на яких Генеральна прокуратура України внесла подання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії, передає «Є!».

Прес-служба пише, що Розенблат сам звернувся до фракції із проханням проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканності.

Я прошу дати мені можливість захистити себе в суді. Я готовий відповідати за всі свої вчинки. У сесійній залі під час розгляду мого питання я здам усі свої закордонні паспорти. Жодного паспорта іншої країни у мене немає. Щоб не було плям на Блоці, я вийду із фракції на час проведення слідства і суду. І коли я відстою своє ім'я, я буду просити вашого дозволу повернутися до фракції, – заявив Розенблат перед голосуванням.

У "Народному фронті" вже заявили про намір підтримати зняття недоторканності з шістьох нардепів. Про це журналістам повідомив депутат від фракції Антон Геращенко, передає "РБК-Україна".

Він зазначив, що "Народний фронт" буде наполягати, щоб разом з поданнями було розглянуто проект про зміни до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності.

Генеральна прокуратура України передала до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів: Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група "Воля народу"), Євгена Дейдея і Максима Полякова ("Народний фронт"), Борислава Розенблата (Блок Петра Порошенка) та Михайла Добкіна (Опозиційний блок).

ГПУ висуває їм різні статті, зокрема щодо корупції, ухилення від сплати податків і незаконного збагачення.