Суспільство
11 липня 2017
Супрун заявила, що до 2020 року уряд зможе збільшити фінансування медицини на 25 млрд грн
Супрун: Ми будемо ефективніше використовувати кошти, а не фінансувати утримання будівель медустанов.
news-image

При ефективному використанні коштів, що виділяють на систему охорони здоров'я, уряд до 2020 року зможе збільшити фінансування медицини на 25 млрд грн, заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час брифінгу. Про це повідомляє агентство "Укрінформ", передає «Є!».

На наступні два роки ми маємо від Міністерства фінансів, від Кабінету Міністрів обіцянку, що до 2020 року підвищиться рівень надання фінансування на 25 млрд грн додатково. Це суттєве підвищення фінансування, тому що всі розуміють, що ми будемо ефективніше використовувати кошти, а не фінансувати просто утримання будівель медичних закладів, – зазначила Супрун.

8 червня Верховна Рада взяла законопроект №6327 про державні фінансові гарантії в медицині за основу. Ним пропонують запровадити поняття "державного гарантованого пакету" – певного обсягу медичних послуг та лікарських засобів, які держава зобов'язується оплачувати за заздалегідь встановленим єдиним тарифом, затверджуваним Кабміном щорічно.

14 червня уряд схвалив бюджетну резолюцію на 2018–2020 роки, яка передбачає фінансування всіх етапів реформи охорони здоров'я і дає можливість планувати розвиток медичної галузі на кілька років уперед.