Політика
11 липня 2017
Добкін прийшов у Раду та готовий голосувати за зняття недоторканності з двох нардепів
Михайло Добкін також запевнив, що має докази власної невинуватості стосовно кожного пункту звинувачення Генпрокуратури.
news-image

Я буду голосувати за зняття недоторканності з двох осіб - Максима Полякова та Борислава Розенблата. Про це заявив журналістам у кулуарах парламенту нардеп від "Опоблоку" Михайло Добкін, передає кореспондент «Є!»

На думку народного обранця, стосовно Полякова та Розенблата не варто навіть доводити склад злочину, бо "вони все самі довели своїми діями". Стосовно інших подань прокуратури Михайло Добкін зауважив, що не бачить складу злочину в діях інших фігурантів.

"Неможливо порівнювати звинувачення, які пред'явлені, зокрема, Лозовому, зі звинуваченнями, що пред'явлені цим двом любителям покопатися у бурштину (Полякову і Розенблату - ред.). Це різні звинувачення. Як на мене - щодо Лозового вони вигадані, а щодо інших - ціле кіно зняли", - сказав він.

За словами Михайла Добкіна, до можливості зняття недоторканності власне з нього, відноситься "стоїчно" та "нічого не боїться".

"Виїжджати, здаватися, становити перед ними на коліна я не буду. Боротьба так боротьба", - сказав він.

 

"Мене СІЗО не залякати, я там був. Я готовий навіть у СІЗО піти, щоб довести свою правоту, щоб повалити цю зграю, що прийшла на крові до парламенту та сьогодні чіпляється за владу і не хоче йти. Але їх винесуть. Янукович встиг втекти, а ці не встигнуть, бо такі товсті стали, що бігати не можуть", - вважає нардеп.

Михайло Добкін запевнив, що має докази власної невинуватості стосовно кожного пункту звинувачення Генпрокуратури.

"Скажу так. Спостерігайте завтра за дійством, буде весело та цікаво. У мене, на відміну від Генеральної прокуратури, будуть докази моєї невинуватості стосовно кожного пункту звинувачення. Ось і подивимось, що переможе - документи чи слова", - констатував він
"Головне - не дати оббрехати міську раду, оскільки Харків наразі є одним із найкращих міст і за благоустроєм, і якістю життя і по відношенню людей до місцевої влади", - підсумував Михайло Добкін.

Як відомо, генеральний прокурор Юрій Луценко 29 червня вніс подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від Опоблоку Михайла Добкіна.
Регламентний комітет має розглянути подання завтра, 12 липня.
Добкіна підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді голови Харківської міськради, що завдало Харкову збитків на 227 мільйонів гривень. Йдеться про афери з землею у 2008 році: Добкін, за версію ГПУ, сприяв незаконному відчуженню земель в інтересах житлово-будівельного кооперативу "Авантаж" та ОК "Житлобуд-1".

Читайте також: Дейдей вибачився за те, що із трибуни парламенту виступатиме російською мовою
Читайте також: Луценко прибув до сесійної зали парламенту