Резонанс
11 липня 2017
Луценко прибув до сесійної зали парламенту
Разом із генпрокурором на засіданні присутній керівник САП Назар Холодницький.
news-image

Генеральний прокурор Юрій Луценко прибув на засідання Верховної Ради, аби бути присутнім під час розгляду питання щодо зняття недоторканності з народних депітетів, передає кореспондент «Є!»

Разом із генпрокурором до сесійної зали парламенту прибув керівник САП Назар Холодницький. 

Спікер парламенту Андрій Парубій відкрив вечірнє засідання парламенту та зауважив, що сьогодні нардепам доведеться працювати "орієнтовно до 22:00".

Першим буде розглядатися подання стосовно Євгена Дейдея.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з п'ятьох народних депутатів - Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Проте після розгляду подання ГПУ, регламентний комітет підтримав подання лише на зняття недоторканності щодо Борислава Розенблата, визнав інші подання "недостатньо обґрунтованими". Також члени регламентного комітету дали згоду на його затримання та арешт.
Крім того, 29 червня Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа від "Опоблоку" Михайла Добкіна. Подання на Добкіна регламентний комітет парламенту має розглянути 12 липня.

Читайте також: Дейдей вибачився за те, що із трибуни парламенту виступатиме російською мовою
Читайте також: Добкін прийшов у Раду та готовий голосувати за зняття недоторканності з двох нардепів