Політика
11 липня 2017
Дейдей вибачився за те, що із трибуни парламенту виступатиме російською мовою
Народні депутати не дали згоди на зняття недоторканності з Євгена Дейдея.
news-image

Наразі у Верховній Раді нардепи розкладають подання Генеральної прокуратури щодо зняття недоторканності з п'ятьох народних депутатів - Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова, передає кореспондент «Є!»
Після виступу генерального прокурора Юрія Луценка та запитань нардепів, спікер парламенту Андрій Парубій надав час для виступу Євгену Дейдею, подання на якого розглядається першим.

Євген Дейдей вийшов на трибуну Верховної Ради та вибачився за те, що буде виступати російською мовою.

"Хочу вибачитися за те, що я звертаюся до вас російською мовою, але я із міста Одеса", - почав виступ Євген Дейдей.
"Хоча, я можу розмовляти і українською, але прошу вас дозволити мені зараз розмовляти російською", - додав він.


На ці слова нардепа спікер парламенту Андрій Парубій зауважив, що необхідно "дати згоду, бо це винятковий випадок".
Після цього Євген Дейдей продовжив промову.

"Я ознайомився із тим, що було на комітеті (регламентному - ред.) і думаю, у вас також буде можливість із цим ознайомитися. Справа має суто політичну складову. Те, що мені намагаються інкримінувати, я не скоював. Є чоловік, який приходив на комітет, і він підтвердив, що він давав ці гроші. На цьому і закінчується вся доказова база. Я прошу вас все подивитись, вивчити та розсудити по совісті", - звернувся до нардепів Євген Дейдей.

Після обговорення, народні депутати не дали згоди на зняття недоторканності з Євгена Дейдея. "За" проголосувало 192 народних обранця, 11 - "проти", 32 - "утримались". Не голосувало 60 нардепів. 

Нагадаємо, 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дейдея. За даними Генпрокурора, у діях парламентарія вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн гривень.

Читайте також: Добкін прийшов у Раду та готовий голосувати за зняття недоторканності з двох нардепів
Читайте також: Луценко прибув до сесійної зали парламенту