Події
12 липня 2017
На Житомирщині чоловік вистрелив у дівчину через нічийну вишню (відео)
Поліція підозрюваного поки що не затримувала, а інцидент розслідує, як хуліганство із застосуванням зброї.
news-image

На Житомирщині чоловік поцілив із пістолета у 15-річну дівчину через конфлікт навколо нічийного дерева. У ситуації тепер розбирається поліція, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Почав кричати матюками і потім каже: я вас застрелю! І вистрілив. Шок – більше, ніж біль. Я присіла, кажу: що ви робите?", - розповіла постраждала Катерина Кот. Її мати показує маленьку кулю, котру медики вийняли з руки дівчинки. "А якби він влучив у скроню чи око? Дитина могла загинути або інвалідом стати", - каже Тетяна Кот.

Усе сталося пізно ввечері. Молодь стояла на тротуарі неподалік двоповерхівки – під вишнею. Дерево росте на прибудинковій території, де немає огорожі. Тож не виникає підозри, що воно комусь належить. Підлітки вирішили поїсти вишень, та коли почали рвати – на них нагримав сусід. 

"І тут чую постріл – і Катя плаче і кричить. Я в шоці, дивлюся – в Каті кров тече", - розповіла подруга постраждалої Аліна.

Звук пострілу почула мама Катерини, яка викликала швидку та поліцію. Чоловік, який стріляв у бік дітей, пояснює, що підлітки галасували, а коли стали рвати вишні – не витримав і узявся за пістолет. 

"Ну, хай би він їх нарвав, а він почав ломати дерево! Я кажу: що ви робите? Вони давай огризатися. Чесно – в мене не витримали нерви, я стріляв, я не правий, я вибачаюсь ще раз і буду вибачатись неодноразово", - розповів учасник конфлікту Сергій Степанчук. Пістолет чоловік, з його слів, купив в інтернеті.

Поліція підозрюваного поки що не затримувала, а інцидент розслідує, як хуліганство із застосуванням зброї. Слідчий каже, що на вилучений вид зброї дозвіл не передбачено. " Постріл було здійснено з пістолета, який належав йому, під патрон Флобера. На дану зброю дозвіл не потрібен. Дана зброя вилучена", - розповів старший слідчий Овруцького райвідділу поліції Вадим Рудницький.

Місцеві, які прочули, що у дітей стріляли через вишню, досі не розуміють, як таке сталось. Сусід до цього випадку був спокійний, та й до підлітків зауважень не було. "Нормальні, спокійні, і дитина хороша. В нас тут взагалі спокійно", - кажуть люди. Та попри вибачення сусіда, мама постерпілої дівчинки все ж хоче, аби справа дійшла до суду. Від запропонованих стрільцем грошей на лікування дитини жінка відмовилася. 

Читайте також: У Києві розстріляли автомобіль і украли велику суму грошей: є поранені (фото)