Події
12 липня 2017
Один із керівників Укренерго виводив мільярди через підконтрольні компанії - Луценко
12 липня Генеральна прокуратура спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіції та Державної фіскальної служби проводять обшуки у приміщеннях ДП «НЕК «Укренерго» та суб'єктів господарської діяльності, які їм підконтрольні.
news-image
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що проведення обшуків на держпідприємстві "НЕК Укренерго" пов'язане із можливим виведенням мільярдних сум одним із керівників цього підприємства через підконтрольні його сім'ї компанії.

Про це він заявив у середу в коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише «Є!».

«Йдеться про ймовірне розкрадання коштів у особливо великих розмірах в ДП «Укренерго». Наразі ми вбачаємо схеми особистого збагачення одного з керівників цієї компанії, які через підконтрольні його сім'ї декілька компаній, близько 10-ти, виводив мільярдні суми. Думаю, що обшуки дадуть нам нові докази у цій справі», - сказав Луценко.

Як повідомлялося, 12 липня Генеральна прокуратура спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіції та Державної фіскальної служби проводять обшуки у приміщеннях ДП «НЕК «Укренерго» та суб'єктів господарської діяльності, які їм підконтрольні.

Зазначалося, що обшуки тривають в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації злочинної схеми розкрадання державних коштів, зловживання владою або службовим становищем, службового підроблення тендерної документації службовими особами Укренерго.

Читайте також:Холодницький відкрив проти Луценка дві справи через подання Олега Ляшка