Події
12 липня 2017
Мати військового РФ Агєєва просить Порошенка його помилувати (відео)
Затриманий на Донбасі військовослужбовець РФ Віктор Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ.
news-image

Мати російського військовослужбовця Віктора Агєєва Світлана просить президента Петра Порошенка його помилувати, пише «Є!» з посиланням на УП.

Про це вона сказала у відеозверненні на YouTube-каналі novayagazeta.

"Шановний пане президенте, я б хотіла звернутися до вас з проханням помилувати мого сина і дуже хотіла б отримати вашу згоду на побачення із ним, чи хоча б на те, щоб ви дозволили передати йому мій відео лист", - сказала вона.

За її словами "в родині обговорювалася служба за контрактом".

"Я сама досі не можу зрозуміти, як сталося так, що моя дитина опинилася в тих місцях. Якщо ви помилуєте мою дитину, це буде для нього великий життєвий урок. Я впевненна, що він зробить правильні висновки", - сказала Агєєва.
"Якщо у випадку обміну якийсь український громадянин вернеться додому до родини, я буду так само щаслива, як і щаслива за свою дитину", - додала вона.

Агєєва заявила, що готова поїхати в Україну для переговорів "щодо обміну".     

Як відомо, затриманий на Донбасі військовослужбовець РФ Віктор Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ.

Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими у Луганській області. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську. 

Міноборони РФ спростовує інформацію про затримання російського військового, заявляючи, що Агєєв дійсно служив у ЗС РФ, але в минулому році звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

Мати Агєєва Світлана раніше говорила, що син перестав виходити на зв'язок 30 травня 2017 року.

Читайте також:Підозрюваний у вбивстві Нємцова може отримати довічне ув'язнення