Події
14 липня 2017
Під час саміту Україна-ЄС на Банкову із мітингом вийшли рідні полонених
Чоловіки і жінки у футболках з портретами тримають у руках фотографії своїх близьких.
news-image

Під час саміту Україна-ЄС під Адміністрацію Президента прийшли кілька десятків родичів бранців Кремля. Вони принесли фотографії своїх близьких і підготували пропозиції до європейських лідерів заради порятунку близьких із російського полону, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Родичі жертв окупаційних режимів у Криму та на Донбасі вперше зібралися разом на спільну акцію. Вони хотіли показати, що причина їхньої біди одна - Кремль. Планували зробити це під Адміністрацією президента, однак із міркувань безпеки їх не пустили ближче, ніж до клубу Кабміна, тож довелося відтіснитися на тротуар на Інститутській. 

Чоловіки і жінки у футболках з портретами тримають у руках фотографії своїх близьких. Загалом нарахували 44 українця, яких тримають у кримських та російських в'язницях за сфальшованими кримінальними справами, зізнання в яких вибивають тортурами. На окупованих територіях Донбасу чекають повернення додому 132 військових. Їхні імена у мінських списках. 

"Нормальна повноцінна зустріч буде 22 серпня. Вибачте, хлопці як сиділи, так сидять. Треба їздити в Мінськ", - каже дружина полоненого Наталія Герасименко. "Мій син уже підтверджений 2,5 роки, але ніякого результату немає. Получається так: Мінськ почався – закінчилися звільнення", - каже Людмила Лазаренко.

Організатор акції Марія Томак каже, що те, що стосується мінських переговорних процесів – не має сили для інших бранців. 

"Не стосується так званих в'язнів Кремля, тому з цього приводу є окрема вимога, яка стосується того, що має бути окремий переговорний формат по Криму", - наголосила вона.

 

Читайте також: Мітингувальники заблокували всі виходи із Ради. Вимагають позбавлення депутатського імунітету Добкіна