Світ
14 липня 2017
У Німеччині до суду викликали кішку, яка покусала сусідку своєї господині
Укушена зажадала через суд оплату медичних послуг і компенсацію за завдану моральну і фізичну шкоду.
news-image

У земельний суд німецького міста Інгольштадта за розпорядженням судді була доставлена ​​кішка, яка покусала сусідку її господині.

Інформує «Є!», з посиланням на hronika.info.

Правда, показань їй давати не довелося. Суддя хотіла лише особисто упевнитися в тому, наскільки тварина агресивно.

У позовній заяві постраждалої повідомлялося про те, що сусідська кішка накинулася на неї і вкусила за праву ногу під час вечірньої прогулянки. Через те, що рана запалилася, лікування затягнулося. Крім того, на нозі залишився шрам. Укушена зажадала через суд оплату медичних послуг і компенсацію за завдану моральну і фізичну шкоду - в цілому, майже 2700 євро!

Відповідачка ж наполягала на тому, що кішка у неї зовсім не злобна, а мила і пухнаста, не кусається, не дряпається, та й мухи не образить, не те щоб вкусити.

Незважаючи на те, що домашнім тваринам вхід в будівлі німецьких судів суворо заборонено, суддя Хайке Лінц-Хене (Heike Linz-Höhne) вирішила зробити виняток, розпорядившись доставити на чергове засідання суду чотириногого винуватицю події. Зрозуміло, в спеціальній клітці для транспортування домашніх тварин.

Друг сусідки привіз в призначений термін до земельного суду Інгольдштадт передбачувану злочинницю і чекав в коридорі виклику в зал засідань. Однак до судового допиту кішки в цей день не дійшло: процес завершився мировою угодою.

Відповідачка погодилася на половину необхідної суми за умови, що страхова компанія, в якій її кішка застрахована на випадок заподіяння збитку від неї (Haftpflichtversicherung für Haustiere), виплатить необхідну компенсацію за страховим полісом. На тому сторони і зійшлися.

Читайте також: Ведмідь спробував вкрасти у жителя Фінляндії пакет зі сміттям (відео)