Події
14 липня 2017
Екс-міністр Клименко вкрав з бюджету 12 мільярдів доларів - Матіос
Про це заявив під час прес-конференції у Києві заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
news-image

Екс-міністр доходів та зборів Олександр Клименко вкрав із держбюджету України  12 мільярдів доларів, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Про це заявив під час прес-конференції у Києві заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.  

"Наголошую, що вкравши 12 млрд доларів по курсу 8, а це 96 млрд грн, з бюджету України, Клименко таким чином вкрав у кожного українця, з тих 40 з лишком мільйонів українців, від немовляти до пенсіонера... 300 доларів по курсу 8", - заявив Матіос.

За його словами, сьогоднішні обшуки та затримання будуть не останніми у справі злочинної організації Януковича-Клименка.

Нагадаємо, 14 травня правоохоронні органи провели 183 обшуки в приміщеннях, які належать екс-міністру Клименку, у тому числі в офісному центрі "Гулівер" у місті Києві, декілька поверхів якого є власністю екс-міністра та членів його родини.

Як відомо, 24 травня голова МВС Арсен Аваков повідомив, що поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень.

У той же день правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках одномоментної антикорупційної операції.