Події
15 липня 2017
Вінничани, які підкорили Говерлу, отримали сертифікати від Національного реєстру рекордів України (відео)
Визнання здобули також інженери, які спроектували та виготовили унікальне спорядження для вінницьких мрійників.
news-image

Шалена мрія на двох привела вінницьких друзів на Говерлу і до національного рекорду. Євген виніс кволого тілом Юру на собі, і це досягнення в прямому ефірі 1+1 зафіксував представник Книги рекордів України, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Двоє друзів, які в унікальний спосіб піднялися на Говерлу, потраплять до Книги рекордів України
ТСН цілий тиждень розповідала, як хлопці напружено тренувалися, приміряли спеціально під них створене спорядження і зрештою здійснили подвиг дружби та власну мрію. У п'ятницю вдень у редакції хлопці отримали сертифікати від Національного реєстру рекордів України. Це означає, що їх визнано першими, хто здійснив парне сходження на Говерлу. Визнання здобули також інженери, які спроектували та виготовили унікальне спорядження для вінницьких мрійників. 

"Єдиний, безпрецедентний випадок у нашій історії та, гадаю, у світовій історії, коли двоє хлопців узяли та базового табору піднялися на гору", - визнав співробітник національного реєстру рекордів України Віталій Зорін. "Дуже добре, що оточуючі люди повірили в нас, допомогли нам, це додало сил", - зізнався хворий на церебральний параліч Юрій Младзяновський.

Як повідомлялося, ідея підкорити Говерлу прийшла в голову Євгенові, Юра нею був вражений.

"Найважливіше в цьому те, що Юра ніколи не бачив гір. Ви бачили гори, я бачив гори, а Юрка не бачив цього – і він побачить їх звідти. Не з телевізора, не клацаючи пультом – ось основна мета", - пояснив автор задуму.

В підсумку, двом вінницьким друзям вдалося те, чого до них ніхто ніколи не робив. Спортсмен Євген виніс хворого на церебральний параліч Юрія на найвищу гору України. 

Читайте також: Вінничанин хоче винести свого друга з ДЦП на Говерлу (відео)