Події
17 липня 2017
Кримських силовиків, які зрадили Україну, окупаційна влада виселяє з квартир
В окупованому Криму зі службового житла разом з сім'ями викидають колишніх українських силовиків.
news-image

Постраждали також квартири тих військовослужбовців, які переїхали на материкову Україну після анексії Криму, - їх «віджали».

В окупованому Криму зі службового житла разом з сім'ями викидають колишніх українських силовиків - співробітників СБУ, МВС, Міноборони та рятувальників, які зрадили Україну і залишилися на півострові після його анексії Росією.

Спроби «бездомних» відстояти в судах квадратні метри, отримані за службу Україні, ні до чого не приводять.

Всі рішення самопроголошених судів написані як під копірку, ці квартири стали службовими або муніципальними, а служби не є правонаступниками України, тому всіх виганяють «без права на надання іншого житла». Йдеться про квартири на березі моря - в Ялті, Севастополі, Феодосії, Судаку і Керчі, пишуть «Вести», інформує «Є!».

Тільки в цьому році таких судових рішень сотні. Все виселені - екс-силовики, які після анексії залишилися в Криму. Але на роботу їх не взяли або звільнили.

Виганяють з квартири і тещу чинного співробітника зовнішньої розвідки України, 53-річного Ігоря Квітка. Службове житло в Ялті на вул. Сеченова він як співробітник СБУ отримав в 2004 році. Виселяти тещу зібралися примусово. «Факт небажання в добровільному порядку виселитися підтверджений в судовому засіданні, про це ж свідчить та обставина, що родичка продовжує проживати в квартирі і не має намірів її звільнити», - йдеться на «Судакт.ру».

Про проблему з виселенням з квартир знають, запевнила «Вести» Ольга Скрипник з «Кримської правозахисної групи». Її колеги вже готують прес-конференцію з цього приводу.

За словами начальника прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньова, постраждали також квартири тих військовослужбовців, які переїхали на материкову Україну після анексії, - їх «віджали», зламавши замки в дверях, і передали новим «господарям» зі служб військової контррозвідки, військової прокуратури та ФСБ РФ. 

«Службові квартири приватизовані, внесені в український реєстр нерухомості, але російські суди їх не визнають легітимними. У багатьох з тих, хто вийшов на материк, квартири просто віджали», - розповів Селезньов.

Читайте також:В «ДНР» зробили неочікувану заяву про хід розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777