Події
17 липня 2017
Добкіна треба судити не за економічні злочини, а за державну зраду, – Іллєнко
Андрій Іллєнко стверджує, що такі люди як Добкін, закликав харківський Майдан «потопити в крові». Його потрібно притягати до відповідальності за державну зраду.
news-image

Влада не здатна притягувати до відповідальності зрадників України. Адже Михайла Добкіна потрібно судити не за розкрадання земель на Харківщині, а за те, що у 2014 році він усіма можливими способами намагався допомогти сепаратистам, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» заявив народний депутат України, позафракційний Андрій Іллєнко.

«Мені однаково, що робив Добкін 10 років тому на Харкові (щодо махінацій із землею, – ZIK), була там корупція чи ні. На мій погляд – очевидно була. Але, насправді, мене гнітить те, що такі люди як він, закликав харківський Майдан «потопити в крові». Його потрібно притягати до відповідальності за державну зраду», – розповів Іллєнко.

Адже у 2014 році було ще багато фактів, за якими можна звинуватити Добкіна та його колег у сепаратизмі та державній зраді. 

«Добкін разом із «Гєпою» ходили по Харкову у футболках «Беркут», виступали під російськими прапорами, організовували сепаратистські з‘їзди, фінансували «Оплот», який потім у повному складі поїхав воювати і досі воює проти України на Донбасі. Те, що такі персонажі не сидять у в’язниці за державну зраду та сепаратизм – це ганебна ситуація для нинішньої влади. Вона абсолютно не здатна карати відвертих злочинців, ворогів держави», – наголосив Іллєнко.

Також він прокоментував і, начебто, опозиційність «Опоблоку». Адже, за його словами, ця партія дуже часто голосує за ті рішення, які потрібні нинішній владі.

«Я не знаю, у чому зараз полягає опозиційна діяльність Добкіна чи «Опоблоку». Це вже навіть не секрет, що жодне важливе рішення у ВР не можуть проголосувати без цієї політичної сили. Вони ж за дуже багато рішень, які потрібні нинішній владі голосують разом з коаліцією. Тому не зрозуміло, у чому їхня опозиційність. На депутатах, які зараз представляють «Опоблок, немає де «клеймо ставити», але їх ніхто не чіпає. Тобто там є очевидна кругова порука та певна домовленість», – наголосив він.

 

«Також не чіпають кума Путіна, який сидить у Києві. Правоохоронні органи не мають до нього жодних питань: ні щодо його антидержавної, ні економічній діяльності. Мені здається, що тут є елемент кругової поруки. А що буде далі зі справою Добкіна – побачимо. Але, судячи з того, як розвивалися усі справи до цього, ніяких особливих перспектив, на жаль, не буде. Тому що все переведуть в домовленості і багаторічні процеси», – наголосив Іллєнко.

Читайте також:Добкін заявив, що Швейцарія зняла з нього санкції