Світ
17 липня 2017
У Нідерландах відкрили меморіал в пам'ять про жертв катастрофи MH17 (фото)
Імена 298 загиблих пасажирів та членів екіпажу зачитали члени їхніх сімей, а 17 місцевих дітей поклали квіти до меморіалу.
news-image

У Нідерландах відкрили меморіал пам’яті жертв катастрофи літака рейсу MH17 "Малазійських авіаліній", який три роки тому був збитий над Донецькою областю, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Відкриття меморіалу транслювали провідні голландські ЗМІ.

Меморіальний парк розташований біля амстердамського аеропорту Схіпхол. У березні тут було висаджено 298 дерев, за кількістю жертв катастрофи, які формують зелену стрічку.

 

Сьогодні там відкрили пам’ятний меморіал – металеву стіну висотою 4 метри і 16 метрів в ширину.

 

візуалізація проекту
"Сталь символізує собою горе. Коли йде дощ ви можете побачити на стіні сліди води", - сказав автор проекту.

Біля сталевої стіни розміщене велике око, в якому викарбувані імена загиблих. 

"Відбивна поверхня дивиться вгору. Я хотів показати зв'язок між жертвами катастрофи та їхніми рідними", - додав автор.
 

Імена 298 загиблих пасажирів та членів екіпажу зачитали члени їхніх сімей, а 17 місцевих дітей поклали квіти до меморіалу.

 

Церемонію відкриття відвідали король Нідерландів Віллем-Александр із королевою Максимою, прем’єр Нідерландів Марк Рютте та іноземні політики.

Нагадаємо, катастрофа рейсу MH17, яка сталася 17 липня 2014 року, забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей.

Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Дослідницька група Bellingcat у своїй доповіді також говорить про те, що літак збили пострілом з ракетної установки "Бук 332" Збройних сил РФ.

Читайте також:Сьогодні роковини трагедії літака рейсу МН-17