Події
17 липня 2017
Міноборони Великобританії розслідує появу фотографій спецпризначенців у Facebook (фото)
Військові позували перед камерою зі зброєю, робили групові фотографії у повному обмундируванні, в тому числі на тлі військової техніки.
news-image

Міністерство оборони Великобританії вивчає обставини публікації фотографій у Facebook із зображеними на них бійцями елітних британських підрозділів спеціального призначення. Про це в понеділок повідомили в оборонному відомстві Сполученого Королівства, передає «Є!»

"Ми в курсі інциденту за участю військовослужбовців, які обмінювалися зображеннями в інтернеті. Ми завжди чекаємо від нашого особового складу найсуворіших стандартів поведінки на службі й поза нею.

Якщо будь-які дії військовослужбовців будуть визнані порушенням затверджених норм і цінностей, то до них поставляться дуже серйозно. Крім того, в структурі командування передбачений ряд санкцій, включаючи звільнення зі служби", - сказав прес-секретар британського Міноборони.

Як раніше повідомили британські ЗМІ, у Facebook були опубліковані фото військовослужбовців Спеціальної авіадесантної служби (SAS) і Служби десантних кораблів спеціального призначення (SBS), що знаходяться в Іраку та Афганістані.

Військові під час навчань і навіть на передовій позували перед камерою зі зброєю, робили групові фотографії у повному обмундируванні, в тому числі на тлі військової техніки.

За даними Daily Telegraph, потрапляння знімків в інтернет може бути кваліфіковано як порушення статуту сил спеціального призначення при проведенні подібних операцій, оскільки їх публікація розкривала секретні дані.

Зараз Міноборони з'ясовує, хто саме розмістив ці фотографії в соціальній мережі.