Київ
18 липня 2017
«Пляж і берег»: у Києві відкриється виставка про кримські пляжі
До експозиції виставки «Пляж та берег» увійдуть живописні твори, а також фото- й відеоматеріали.
news-image

Сьогодні, 18 липня в Національному музеї «Київська картинна галерея» відкриється виставка «Пляж і берег» одного з найбільш знаних представників української арт-сцени Віктора Сидоренка, передає «Є!» із посиланням на Сultprostir.

«Віктор розпочав роботу над великим циклом полотен про кримські пляжі ще у 2004 році. Багатолюдність, товкотнеча, щільна скупченість людських тіл на вузькому, не завжди пристосованому для відпочинку узбережжі завжди сприймалась як частина пейзажу, його невід’ємний атрибут, де завжди літо і завжди канікули», – розповідає кураторка проекту Галина Скляренко.

До експозиції виставки «Пляж та берег» увійдуть живописні твори, а також фото- й відеоматеріали.

Назва проекту відсилає до однойменного твору філософа Михайла Епштейна, написаного 1983 року.

«Пляж і берег – це майже синоніми, адже позначають назву смуги землі уздовж моря Однак якщо «берег» значить край, кордон, що розділяє не лише землю і воду, а й материки, країни, держави, то «пляж» – це місце відпочинку, яке існує наче поза цією складною геополітикою, – пояснює Галина Скляренко. – Пляж не є кордоном, він навпаки об'єднує, примирює людину з природою, людей між собою, людину з часом, який тут не мчить, а спливає, повільно перетікає між спекотними літніми днями».

Виставка Віктора Сидоренка у «Київській картинній галереї» триватиме до кінця серпня.

Читайте також: Курс валют на 18 липня