Війна
21 січня 2015
Частина батальйону "Донбас" пішла від Семенченка до ЗСУ
У складі Збройних сил уже створено 46 Окремий батальйон спеціального призначення "Донбас - Україна"
news-image

Один з перших сформованих в Україні добровольчий батальйон "Донбас" розділився на дві частини - одна залишиться в існуючому підрозділі Нацгвардії, а інша - увійде до складу ЗСУ.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Фейсбук-сторінку батальйону.

"В останні дні в українських ЗМІ викликала здивування ситуація, яка склалася в батальйоні "Донбас" Національної гвардії України. На цю тему було дуже багато сказано, як у пресі, так і на телебаченні. Не бажаючи брати участь у подальшій ескалації напруги в підрозділі, частина бійців батальйону "Донбас" першого набору, які брали участь у бойових діях і визволенні міст Новокатеринівка, Лисичанськ, Артемівськ, Попасна, Іловайськ та ін. населених пунктів Донецької та Луганської областей, прийняли рішення про перехід і подальше проходження служби в лавах Збройних сил Міністерства Оборони України", - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, що у суботу, 10 січня, в селі Нових Петрівцях під Києвом на загальних зборах батальйону "Донбас" бійці висловили недовіру своєму комбату Семенові Семенченку, а також іншим командирам із позивними Сват, Галл і Філарет.Командиром батальйону затверджений колишній начальник штабу - перший заступник командира батальйону "Донбас" підполковник Власенко В'ячеслав Вікторович, позивний "Філін".Так, у складі Збройних сил України створено 46 Окремий батальйон спеціального призначення "Донбас - Україна", в який перейшли з Нацгвардії та інших підрозділів більша частина бійців батальйону "Донбас" першого набору.

Солдати й офіцери висунули їм низку претензій, серед яких – звільнення заднім числом бійців, котрі воювали в зоні АТО. Дорікали також частою безуспішною бюрократичною тяганиною з документами поранених, фактичним розвалом батальйону як бойового підрозділу після Іловайського котла, всілякими махінаціями тощо.

Семен Семенченко виступив перед бійцями, котрі побували в полоні, а також перед пораненими. Виступ тривав чотири хвилини, нардеп Семенченко обмежився загальними фразами.

 

Також у Нових Петрівцях офіцери запитали в Авакова, хто ж такий Семен Семенченко – народний депутат чи комбат. Примітно, що декого з бійців батальйону не було допущено на територію частини, де проходили збори, – солдати просто не знайшли себе у списках на КПП. Після завершення зустрічі "зайві" бійці спробували заблокувати автомобіль голови МВС. Він змушений був вийти з машини і вчергове пообіцяти, що розбереться в ситуації.