Світ
18 липня 2017
Під час зачищення Мосула затримали 20 терористок-смертниць
Серед затриманих затриманих жінок-бойовиків є представниці Німеччини, Росії, Туреччини та Канади.
news-image
Серед затриманих є представниці Німеччини, Росії, Туреччини та Канади, повідомляє «Є!» з помиланням на Тиждень.

Під час зачищення іракського Мосула від останніх бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІД) було затримано 20 джихадисток. Як пише у вівторок, 18 липня, газета Die Welt, серед затриманих затриманих жінок-бойовиків є представниці Німеччини, Росії, Туреччини та Канади.

Всі вони ховалися в підземному тунелі, у жінок було стрілецьку зброю і "пояса смертниць" з вибухівкою.

Також зазначається, що одна із затриманих, ймовірно, 16-річна школярка з Німеччини, яка прийняла іслам і втекла з дому рік тому. Повідомляється, що вона ще у себе на батьківщині потрапила в поле зору правоохоронних органів через свої інтернет-контакти з прихильниками "Ісламської держави".

Прокуратура порушила щодо неї справу за звинуваченням у підготовці скоєння тяжкого державного злочину. Справа була припинена в зв'язку зі зникненням підозрюваної.

Нагадаємо, 10 липня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді офіційно оголосив про повну перемогу над бойовиками ІД в Мосулі. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International (AI) заявила, що низка атак, здійснених у Мосулі іракськими військовими та силами міжнародної коаліції під проводом США проти ІД, порушують міжнародне гуманітарне право та можуть бути розцінені як воєнні злочини.

Сили безпеки Іраку за підтримки очолюваної США коаліції почали операцію зі звільнення Мосула у жовтні 2016 року. Внаслідок бойових дій загинули тисячі людей, понад мільйон, за даними ООН, стали вимушеними переселенцями.