Суспільство
19 липня 2017
Віталію Кличку - 46: як іменинник заробив перші гроші, чому пішов у бокс та як завоював майбутню дружину
Віталію багато разів пропонували представляти на ринзі інші країни за великі суми. Однак він ніколи не погоджувався.
news-image

Сьогодні свій 46-й день народження святкує відомий український боксер та політик, міський голова Києва, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

На початку 70-х років батько Віталія Кличка служив в Киргизстані, тож там і народився легендарний український боксер. А через 5 років уже в Казахстані на світ з'явився його молодший брат – Володимир.

Стриманий, відповідальний та наполегливий – таким Віталій Кличко був із самого дитинства. Тому коли народився його брат, 5-річний хлопчик одразу відчув, що має опікуватися ним.

"Це була велика відповідальність: куди би я не йшов, усюди потрібно було брати молодшого брата і сьогодні я за нього турбуюся. Він мені каже: "Не будь таким нав'язливим, Віталію". А я йому кажу: "Знаєш, колись ти був маленьким, батьки мені дали завдання за тобою наглядати і це завдання ще не скасовували" - розповідає Віталій.

У середині 80-х батька Віталія Кличка вже з Чехії перевели служити до Києва. Два роки сім'я жила в маленькій однокімнатній квартирі вп'ятьох. Тоді у них не було грошей, тож Віталік вирішив допомогти батькам - проводив екскурсії Києвом. Тоді він заробив свої перші гроші - це були 86 рублів.

В 1986 році на сім'ю Кличків чекало випробування. Батька - Володимира - як військовослужбовця відправили ліквідовувати аварію на Чорнобильській АЕС. Звідти чоловік повернувся із важким онкологічним захворюванням.

Батько завжди відігравав важливу роль у житті синів і в спорт обидва потрапили саме завдяки йому. У третьому класі однокласник сильно образив Віталія - кинув його шапку в калюжу. А Віталік відстояв себе по-чоловічому, із кулаками. Саме так, як і вчив тато. Після цієї бійки батько Кличка вирішив віддати десятирічного сина на кікбоксинг. За кілька років Віталік пішов на бокс. А слідом за ним і Володя.

На ринзі вони були найкращими з найкращих. І вже у 1996 році братам запропонували переїхати до Гамбурга, щоб тренуватися із професійним німецьким тренером. Саме завдяки ним більше 100 разів український стяг переможно піднімався над найкращими рингами в усьому світі.

Віталію багато разів пропонували представляти на ринзі інші країни за великі суми. Однак він ніколи не погоджувався.

Свою майбутню дружину – модель Наталю Єгорову – Віталій Кличко вперше побачив на модному показі: вона дефілювала на подіумі. А хлопець, як загіпнотизований, не міг відвести від неї очей. Однак, як виявилося, серце дівчини було зайняте іншим чоловіком. На цей момент Наталя була в цивільному шлюбі із заможним бізнесменом.

Єгорова ніколи не цікавилася боксом. І коли їй за лаштунками говорили "Знову твій Кличко прийшов подивитися на тебе" – і гадки не мала, що за нею упадає семиразовий чемпіон з кікбоксингу.

Віталий звик бути першим: як на рингу, так і в коханні. Тому вже незабаром він полонив серце коханої раз і назавжди.

Весілля у пари не було. Після розпису Кличко одразу скочив в автомобіль і помчав на тренування в Німеччину. А Наталя до такого перебігу подій поставилася із розумінням. Вона у всьому підтримувала й досі підтримує свого коханого. Заради Віталія та їхньої сім'ї жінка відмовилася від успішної кар'єри моделі.

Цього року подружжя Кличків відсвяткувало 21 рік спільного життя. Разом вони виховують трьох дітей.