Події
19 липня 2017
НАБУ відмовилося розслідувати контрабандні оборудки Медведчука, - нардеп
Луценко нагадав про скандал навколо контрабанди нафтопродуктів структурами Медведчука через український державний нафтопровід, який належить ДП "Прикарпатзахідтранс".
news-image
Національне антикорупційне бюро України в особі першого заступника директора НАБУ Гізо Углави у відповідь на заяву про злочин відмовилося розслідувати скандал із контрабандою нафтопродуктів структурами, близькими до Віктора Медведчука, через нафтопровід "Прикарпатзахідтранс", пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко, навівши копію відповіді НАБУ на його заяву.

І.Луценко нагадав про скандал навколо контрабанди нафтопродуктів структурами Медведчука через український державний нафтопровід, який належить ДП "Прикарпатзахідтранс".

Депутат зазначив, що НАБУ відмовилось вносити в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості про початок досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення злочину посадовими особами ДП "Прикарпазахідтранс". Зокрема, йдеться про те, що група осіб з оточення Віктора Медведчука та Сергія Курченка протиправно заволоділи та здійснюють управління нафтопродуктопроводом "Самара-Західного напрямку", який проходить територією України, а також нафтопродуктами у ньому.

У відповіді НАБУ відзначено, що ці справи до компетенції бюро не належать.

"Так от, НАБУ, у відповідь на мою заяву про злочин, відмовилося розслідувати оборудки Медведчука і компанії, зокрема, у їх впливі на суди, котрі допомагають контрабандистам", - наголосив нардеп.
"На думку Углави, зама Ситника, достатньо тих проваджень, котрі веде Генпрокуратура і податкова на Рівненщині. Углава вважає, що ці структури справляться із Медведчуком самотужки", - пише Ігор Луценко.

Раніше журналісти з’ясували, що стратегiчний нафтопровiд з РФ опинився у власностi швейцарської "прокладки", через яку з країни виводиться валюта.У квітні 2015-го року у господарському суді Рівненської області було скасоване рішення про повернення нафтопроводу, яким до цього управляла "Транснєфть", до власності держави Україна.

В кінці грудня 2015 року Антимонопольний комітет України дозволив швейцарській International Trading Partners AG (ITP) купити акції компанії АТ "Південно-Західне акціонерне товариство трубопровідного транспорту нафтопродуктів", у власності якого знаходиться ДП "ПрикарпатЗахідтранс".

В березні 2016 року російська "Транснєфть" заявила про закриття операції з продажу українського нафтопродуктопроводу International Trading Partners AG. Цю швейцарську компанію, за інформацією ряду ЗМІ, контролює Віктор Медведчук. На території Росії нафтопровід контролюють структури, близькі до Сергія Курченка та Ігоря Бакая. При цьому нафтопроводом до України поставляється російське паливо.

Читайте також:У Вінницькій області загинув велосипедист: водій мікроавтобуса не побачив його у темряві (фото)