Україна
19 липня 2017
ЄС підтверджує, що асоціація не несе нових вимог до українських посвідчень водія
Представництво зауважує, що можливими є зміни для тих українських громадян, які перебувають в ЄС тривалий термін.
news-image

Угода про асоціацію з ЄС  та потреба виконання Україною її положень не несе змін щодо практики використання громадянами України посвідчень водія, в тому числі при короткотерміновому відвідуванні ЄС, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

"Ми не бачимо ніяких змін у практиці щодо водійських посвідчень у зв’язку з набуттям чинності Угодою про асоціацію для туристів з України, які відвідують ЄС", - йдеться в коментарі Представництва Євросоюзу .
"Угода про асоціацію не міняє нічого для громадян України стосовно посвідчень водія та короткострокових візитів до ЄС для туризму чи бізнесу. Тобто, якщо хтось перебуває в ЄС з українським посвідченням водія менше, ніж 6 місяців", - йдеться в коментарі.

Водночас представництво зауважує, що можливими є зміни для тих українських громадян, які перебувають в ЄС тривалий термін.

"Застосування директив ЄС, передбачених Угодою про асоціацію, може спростити визнання посвідчень водія в країнах Євросоюзу, якщо громадяни України з чинними довготерміновими візами потребують цього", - підкреслено в коментарі.

Нагадаємо, що в українських медіа нещодавно масово з'явилася інформація про те, що з початку 2018 року до Євросоюзу не можна буде в'їжджати з українськими міжнародними посвідченнями водія.

Читайте також:Перші 100 тисяч українців скористались безвізом з Євросоюзом - ДПСУ