Події
20 липня 2017
В НАБУ опублікували схему розтрати коштів на Львівському бронетанковому заводі
Крім директора ЛБТЗ у причетності до корупційної схеми підозрюються ще 4 особи.
news-image

Посадовця підозрюють у вчиненні привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Про підозру директору було повідомлено у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розтрати коштів у процесі закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України. Крім директора ЛБТЗ у причетності до корупційної схеми підозрюються ще 4 особи.

НАБУ та САП опублікували наочну схему розтрати.

Згідно повідомлення, бронетанковий завод виграв конкурсні торги на постачання Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України (ЦБТУ ЗСУ) нових двигунів В-46-6. За документами, ЛБТЗ придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів, за що отримав оплату у розмірі 28 млн 560 тис. грн.

“Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни — не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, ці самі двигуни у 2008–2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони”, – сказано у поваідомленні НАБУ.
Читайте також: Син Шеремета: Порошенко особисто сказав мені, що вбивці будуть знайдені
Читайте також: Завершення будівництва корвета «Володимир Великий» відклали на невизначений термін