Війна
21 липня 2017
Ситуація в зоні АТО: як приходить «хлібне перемир’я»
Хоча вдень на фронті панує тиша.
news-image

З початку доби 5 українських бійців загинули, семеро отримали поранення. Ще одного бійця терористи взяли у полон. У Штабі повідомили, що бойовики з самого ранку почали обстрілювати позиції українських військових у районі Красногорівки, передає «Є!» посилаючись на 24 Канал.

Ще один військовий загинув поблизу Новгородського, що на Донеччині. Крім того, російські найманці всю ніч обстрілювали прифронтову Мар‘їнку. Зруйновані приватні оселі.

"Хлібне перемир’я" бойовики використовують для укріплення власних позицій. Військові повідомляють, що не один раз чули перестрілки між бойовиками.

Бойовики активізувалися на приморському напрямку. Донецький аеропорт обстрілюють з важкого озброєння і танків. Останнім часом бойовики стягують на позиції важке озброєння.

Хоча вдень на фронті панує тиша, бійці готуються до пекельної ночі. Адже ще до сходу сонця, бойовики починають гатити не лише по позиціях українських військових, а й по населених пунктах. Найбільше від ворожих обстрілів потерпає Красногорівка.

Близько другої ночі почався масовий обстріл. Стріляли, гради працювали, близько 10 снарядів, це ми чули вилетіло, працював танк по місту, працювала важка артилерія, міномети, стрілецька зброя, – сказав голова ВЦА м. Красногорівка Олег Ливанчук.

Постраждалих на щастя серед мирного населення немає, проте ворожі снаряди зруйнували декілька багатоповерхівок та приватних будинків.