Події
21 липня 2017
Нацрада оштрафувала «Громадське радіо» за недотримання квот на українські пісні
Компанія має сплатити штраф 5% від загального розміру ліцензійного збору, що становить 1751,36 грн.
news-image

«Громадське радіо» має сплатити штраф 5% від загального розміру ліцензійного збору, інформує «Є!» з посиланням на Главком.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про стягнення штрафу з радіостанції «Громадське радіо» за недотримання квот на українські пісні в ефірі.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Перевірка ефіру «Громадського радіо», яку провели фахівці Нацради 2 квітня цього року, зафіксувала, що в ефірі мовника у проміжок часу з 15:00-22:00 частка україномовних пісень становила 0%.

Компанія має сплатити штраф 5% від загального розміру ліцензійного збору, що становить 1751,36 грн.

Регулятор також зафіксував порушення на радіостанції «Буковинська хвиля».

Згідно із законом України «Про телебачення і радіомовлення», радіомовники повинні забезпечувати частку пісень державною мовою в обсязі не менше 25% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, а також не менше 25% загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 07:00 та 14:00 і між 15:00 та 22:00.

Раніше повідомлялося, що інформаційний телеканал, який запускається на базі телеканалу Tonis, буде мати назву «Прямий». Про це стало відомо під час презентації каналу в Національній раді з питань 20 липня.

Читайте також:У Львові у жінки конфіскували бійцівського собаку, який поранив дитину