NASA знайшло на Сонці величезну діру
Це новоутворення з'явилося на зірці всього кілька днів тому, що говорить про аномальну активність, яка відбувається на Сонці.
news-image

Астрономи з обсерваторії Національного управління з аеронавтики і космічних досліджень США виявили на Сонці величезне затемнення. Це явище вчені зафіксували на відео і виклали в широкий доступ, повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.

Це пляма, яка за своїми параметрами більше нашої планети в кілька разів, виглядає як якась діра, що незвично і не могло не насторожити вчених. Крім того, на кадрах представленого NASA ролика, пляма в даний момент "націлена" прямо на Землю.

Це новоутворення з'явилося на зірці всього кілька днів тому, що говорить про аномальну активність, яка відбувається на Сонці. Спалах і подальший викид, який може спровокувати пляма, представляє, на думку вчених, чималу небезпеку.

Новоутворення отримало каталоговий номер AR2665. Зараз це єдине пляма на сонячному диску.

За всіма розрахунками, наша зірка повинна зараз знаходитися у фазі спокою. Дірки в короні і плазмові викиди трапляються в період активності, який повинен буде наступити лише через шість років. Саме з цієї причини гігантська пляма на Сонці турбує вчених. Астрономи продовжують уважно спостерігати за явищем.