Суспільство
21 липня 2017
Нобелівський лауреат українського походження записав звернення до земляків (відео)
У короткому відео вчений розповів про історію своєї сім'ї і те, як йому і його матері вдалося врятуватися під час Голокосту.
news-image

Лауреат Нобелівської премії з хімії 1981 року Роалд Хоффман, який народився у Золочеві, записав привітання до своїх земляків, повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

У короткому відео вчений розповів про історію своєї сім'ї і те, як йому і його матері вдалося врятуватися під час Голокосту.

"Тепер Україна - це незалежна, демократична, економічно розвинена країна, де літні люди можуть мати гідне життя, а молодь - прагнути до кращого. Звичайно, це не просто. Треба було знищити залишки радянського правління, корупції, а в недавній час і російської агресії. Але саме це ви і робите зараз і вона дає мені надію. Шлях до безпеки, вільної демократичної України довгий, але він досяжний для вас і ви будете частиною цього", - заявив Роалд Хоффман.

Також вчений розповів, що був в Україні два роки тому і подякував українцям за вітання з його ювілеєм.

Роальд Хоффманн був нагороджений Нобелівською премією 1981 року «За розробку теорії протікання хімічних реакцій». Хоффманн стажувався в СРСР, на фізичному факультеті МГУ, в 1960-61 роках, з тих пір він говорить по-російськи і підтримує тісні наукові зв'язки з Росією.

Нобелеат працював разом з академіком Марком Вольпін з ИНЭОС РАН, професором Левом Вилковим з хімічного факультету МДУ і рядом інших провідних радянських і російських фахівців в галузі фізичної хімії.

Читайте також:У прикордонній службі розповіли, скільком українцям  відмовили у в’їзді до ЄС за час «безвізу»

Читайте також:Стало відомо, скільки українців ніколи не їздили за кордон