Події
21 липня 2017
На Київщині прокурор-початківець будує маєток на одну зарплату (фото)
У деклараціях Петрова за 2015 та 2016 роки основним доходом є заробітна плата працівника ГПУ.
news-image

33-річний заступник начальника управління міжнародно-правового співробітництва та європейської інтеграції ГПУ, Дмитро Васильович Петров, жодного дня не займався бізнесом, однак якимось чином знайшов кошти для ведення масштабного будівництва під Києвом.

Інформує «Є!», з посиланням на vgolos.com.ua.

Журналісти зазначають, що в органах прокуратури Петров починає працювати відразу після закінчення Національної академії прокуратури у віці 22 років на посаді помічника в прокуратурі Чернівецької області. Пізніше Дмитро Васильович працював заступником прокурора Новгород-Сіверського району. У 2011 році Наказом Генпрокурора Петрова призначено прокурором Коропського району. Вже після революції Гідності він переходить до Генеральної прокуратури. Отож, бачимо, що молодий прокурор жодного дня не займався бізнесом та почав будувати кар'єру саме в органах прокуратури відразу після закінчення ВУЗу.

У деклараціях Петрова за 2015 та 2016 роки основним доходом є заробітна плата працівника ГПУ. Однак в 2015 році Петров також отримав значний дохід від продажу нерухомого та рухомого майна. Незначний дохід від продажу майна Дмитро Васильович отримав також і в 2016 році.

З відкритого реєстру прав на нерухоме майно видно, що в 2015 році прокурор Петров продав 2 квартири, одну в Печерському районі столиці площею 44 кв.м., іншу – в рідному для прокурора місті Вишневе площею 65 кв.м. Щодо продажу рухомого майна, то ним став автомобіль Toyota Prado 2012 року випуску.

Відповідно до декларації, зареєстрований Петров у квартирі площею 80 кв.м. в Києві, яка належить Ользі Закревській. Варто наголосити, що задеклароване дане майно саме як місце реєстрації, а не проживання.

У 2015 році Дмитро Петров декларує купівлю двох земельних ділянок за дуже привабливою ціною. В тому ж році в декларації з'являються і 2 недобудованих будинки площею 152 та 279 кв.м. в селі Ходосівка Київської області. З реєстру прав на нерухоме майно видно, що ще одну земельну ділянку в с. Ходосівка Дмитро Петров придбав у 2016 році, проте в декларації видатки на придбання 3-ї ділянки знайти не можна.

Журналісти також навідалися на місце будівництва та побачили, як виглядають майбутні будинки прокурора.

Читайте також: Вражаюча декларація тернопільського депутата: 12 квартир
Читайте також: Нардеп Поляков вважає голодранцями всіх, хто не може придбати собі два іPhone