Події
22 липня 2017
У Індії музикант під час операції на мозку грав на гітарі (фото)
За словами музиканти, він добре запам'ятав всю операцію.
news-image

Житель Індії Абхішек Прасад, якому оперували мозок, грав на гітарі під час операції.

Інформує «Є!», з посиланням на maximum.fm.

Прасад страждав на рідкісну форму дистонії, яку ще називають "спазмом музиканта". Вона викликає спазми, що супроводжуються сильним болем, скручуваннями та дивними позами. Через хворобу в Прасада зводило середній, безіменний пальці та мізинець лівої руки під час гри на гітарі.

В Індії музикант грав на гітарі, поки йому оперували мозок - фото 183290

Я думав, що нерухомість пальців спричинила напруга. Я взяв перерву в грі, а коли спробував знову, зрозумів, що спазм так і не проходив. Деякі лікарі казали, що справа в м'язовій втомі, я вживав знеболюючі, мультивітаміни, антибіотики, фізіотерапію і так далі, – розповів Прасад.

Під час операції пацієнт мав грати кожного разу, коли хірург підключав електрострум до певної ділянки його мозку. За словами Прасада, після операції йому стало набагато легше грати на інструменті. 

"З шостого розряду мої пальці розкрилися. Під час операції я відчував себе добре. За місяць я вже одужаю і знов повернуся до практики на повну силу", – сказав Прасад.

За словами музиканти, він добре запам'ятав всю операцію: спочатку лікарі закріпили на його голові рамку, потім зробили МРТ.

В Індії музикант грав на гітарі, поки йому оперували мозок - фото 183291

Для Індії операція стала важливим досягненням, проте це не перший раз, коли людина виконує музику під час операції на мозку. У 2015 році іспанський саксофоніст грав, поки лікарі видаляли з його мозку пухлину.

Читайте також: Головного прикордонника України госпіталізували після інциденту в АП
Читайте також: Євросоюз вживає нових обмежень для боротьби із раком