Світ
22 липня 2017
В Євросоюзі різко розкритикували вирок Білорусі про смертну кару двом громадянам
Білорусь - єдина країна в Європі і СНД, де до сих пір застосовується смертна кара.
news-image

У Білорусі винесені два смертних вироки у справі "чорних ріелторів". В ЄС різко розкритикували це судове решеніе.Евросоюз різко засудив Білорусь за винесення двох смертних вироків.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

У заяві ЄС, опублікованій в п'ятницю, 21 липня, це рішення названо "жорстоким і нелюдським" покаранням. У свою чергу генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд зажадав від влади Білорусі скасувати смертну кару.

Могилевський обласний суд 21 липня виніс вирок банді "чорних ріелторів", від рук яких загинули шестеро людей. Двоє підсудних були засуджені до розстрілу, ще двоє - до позбавлення волі на терміни від 22 до 24 років.

Білорусь - єдина країна в Європі і СНД, де до сих пір застосовується смертна кара. За останні 20 років там було розстріляно понад 400 засуджених до виняткової міри покарання. Останній вирок було виконано в травні 2017 року, нагадує агентство AFP. У червні Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) відмовилася повертати Білорусі статус спеціально запрошеного держави через відсутність в країні мораторію на смертну кару.

Читайте також: У Білорусі двоє ріелторів засуджені до смертної кари