Старіння робить людей розумнішими, – вчені
У більшості людей старше 30 років відзначається підвищена активність в деяких спеціальних зонах мозку, і це свідчить про те, що вони більш ефективно обробляють інформацію.
news-image

Дослідження показало, що старіння може бути корисним для мозку, але якщо людина панікує з цього приводу, то даний орган недоотримує необхідний йому розвиток.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK

Багато молодих людей зі страхом очікують 30-річного ювілею, оскільки їм здається, що після перетину цього кордону вони вступають мало не в епоху старості. Однак нове дослідження показало, що вікові процеси можуть бути корисними для інтелекту, зв’язків між нейронами мозку і психічного здоров’я. Дослідники з Університету Торонто з’ясували, що люди, що страждають від тривожних станів і депресій через наближення того чи іншого віку, в реальності можуть зіткнутися із затримками в розвитку мозку. Дослідження проливає нове світло на те, як фізичне здоров’я кожної людини впливає на її психічне здоров’я, і ​​як це розвивається з часом.

Для свого дослідження вчені проаналізували МРТ-скани 359 дорослих осіб у віці від 22 до 36 років. Їх цікавило, яким чином вік впливає на зв’язки між нейронами в мозку. Крім того, вчені стежили за тим, як різні особливості мозку змінюються в залежності від того, де працює людина і яким рівнем спілкування володіє.

Виявилося, що у більшості людей старше 30 років відзначається підвищена активність в деяких спеціальних зонах мозку, і це свідчить про те, що вони більш ефективно обробляють інформацію. Крім того, ці люди завдяки нормальним віковим процесам в мозку краще контролюють свої дії і приймають більш зважені рішення. Однак у деяких людей вікові зміни мозку негативно впливали на психічне здоров’я. Наприклад, у людей старше 30, які скаржилися на психологічні проблеми, проведені скани мозку показали недорозвиненість певних зон в цьому органі. Це і дозволило зробити висновок про те, що неврози, занепокоєння, тривожні стани і депресії, в тому числі пов’язані зі страхом перед віковими процесами, заважають розвитку мозку. А в нормальних умовах старіння йде йому тільки на користь. 

Читайте також:Споживання кави знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань