Україна
24 липня 2017
Тортури, погрози, катування струмом і водою: ЗМІ розповіли про секретну в'язницю ФСБ
Співрозмовники видання повідомили, що в'язницею користуються тільки співробітники ФСБ, а більшість привезених туди в'язнів є уродженцями Середньої Азії.
news-image

ФСБ користується "секретної в'язницею", щоб катувати підозрюваних в терактах, домагаючись від них підписання зізнань.

Про це повідомляє Republic з посиланням на своїх інсайдерів і слова колишніх жертв в'язниці, повідомляє «Є!» з посиланням на 24 канал.

Співрозмовники видання повідомили, що в'язницею користуються тільки співробітники ФСБ, а більшість привезених туди в'язнів є уродженцями Середньої Азії.

За словами підозрюваного в організації теракту в Санкт-Петербурзі 3 квітня Аброр Азімова, він був буквально викрадений. Невідомі нібито наділи на його голову чорний мішок, закували в наручники і везли 40 хвилин в автомобілі.

Пізніше, за його словами, його помістили в підвал, а мішок з голови зняли лише через тиждень. Азімов припустив, що знаходиться в камері ув'язнення. Там він нібито пробув близько двох тижнів і навіть бачив інших "в'язнів".

Інші викрадені говорять про те, що «секретна в'язниця» знаходиться в підвальному приміщенні. Також в камерах розміром від шести до дев'яти квадратних метрів є труби, до яких приковують ув'язнених. У приміщенні нагорі знаходилися охоронці, стверджують співрозмовники видання.

Видиння пише, що укладені «секретної в'язниці» скаржилися на катування електрикою. Також їх нібито постійно принижували і погрожували. За словами Азімова, його тримали за руки і за ноги і лили воду на обличчя, на якому лежала ганчірка. Після цього він втрачав свідомість.

Видання припускає, що не всі катували працюють в ФСБ, так як можуть бути вже у відставці. Однак чотирьох ув'язнених вони в подальшому передали саме співробітникам ФСБ, стверджують потерпілі фігуранти кримінальних справ.