Київ
24 липня 2017
У Києві тепер є пам’ятник майстру Йода та Алея Сили і Знання
Над проектом працювала команда з 11 осіб, які зробили все самотужки.
news-image

23 липня в столиці, на території Ботанічного Саду імені Гришка відкрилась Алея Сили і Знання. Її центральним елементом стала статуя майстра Йода – одного з героїв фантастичної саги «Зоряні війни», передає «Є!» із посиланням на Сultprostir.

«Ця алея покликана довести, що для тих, хто бажає змінювати країну, створювати щось нове, достатньо лише ентузіазму», – сказав один з ініціаторів проекту Володимир Владимиров.

Над проектом Алеї Сили і Знання працювала команда з 11 осіб, які познайомились на одному з тренінгів. Серед них – люди різних професій, зокрема юристи, бізнесмени, журналіст і повар. Вони не зверталися за допомогою до фахівців в галузі архітектури чи дизайну, вирішивши зробити все самотужки.

Автори проекту не хвилюються, що хтось із відвідувачів алеї може не знати, хто такий майстер Йода.

«Франшизі «Зоряних війни» уже близько 40 років, тому навіть люди старшого покоління повинні були хоч раз у житті стикатися з цим персонажем», – переконаний Володимир Владимиров.

За словами організаторів, це перший в Україні пам’ятник, присвячений «Зоряним війнам». Подібна скульптура майстра Йода є в Сан-Франциско: вона розміщена на фонтані біля Letterman Digital Arts Center.

Невдовзі на Алеї Сили і Знання планують встановити кілька лавочок для відпочинку.