Світ
24 липня 2017
Батьки смертельно хворого британського малюка згодились припинити боротьбу за його життя
11-місячна дитина страждає від синдрому мітохондріального виснаження ДНК, при якому уражаються м'язи і головний мозок.
news-image

Батьки смертельно хворого британського малюка Чарлі Гарда, якому в кінці липня дали американське громадянство для проходження екстреного лікування, заявили про те, що час їхнього малюка минув. Батько і мати хлопчика визнали, що їх синові неможливо допомогти, інформує «Є!», з посиланням на ua.interfax.com.ua.

"Ми вивчили результати останніх аналізів Чарлі. На жаль, тут вже нічого не зробиш. Ми зробили все, що могли", - заявив адвокат сім'ї Гарден Грант Армстронг.

Юрист заявив, що батьки хлопчика витратили купу часу на боротьбу з британською бюрократією.

"Ми кілька місяців домагалися того, щоб Чарлі почали лікувати. Весь цей час лікарі до нього не торкалися. Цей період виявився для нас фатальним", - додав Армстронг.
"Ми кілька місяців домагалися того, щоб Чарлі почали лікувати. Весь цей час лікарі до нього не торкалися. Цей період виявився для нас фатальним", - додав Армстронг.

Найближчим часом Чарлі Гарда повинні відключити від апарату штучної підтримки життя.

11-місячна дитина страждає від синдрому мітохондріального виснаження ДНК, при якому уражаються м'язи і головний мозок. Хлопчик перебуває в термінальній стадії захворювання. Лікарі лікарні Great Ormond Street Hospital вважають, що малюкові не можна допомогти, тому його варто відключити від системи штучного життєзабезпечення. Батьки Чарлі кілька місяців боролися за перегляд цього рішення.

Читайте також: Смерть дитини у кабінеті стоматолога: з'явилися подробиці
Читайте також: У Дніпрі водій престижної іномарки відкрив стрілянину по машині з вагітною жінкою і дитиною (фото, відео)