Нардепи знову хочуть обмежити безмитне ввезення товарів
Законопроект передбачає безмитне ввезення товарів для компаній і громадян протягом одного місяця на суму 150 євро.
news-image

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект, який передбачає безмитне ввезення товарів для компаній і громадян протягом одного місяця на суму 150 євро. Про це йдеться в тексті законопроекту №6755, опублікованому на сайті парламенту, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

"Товари, що пересилаються протягом одного календарного місяця на адресу одного одержувача в міжнародних поштових відправленнях ... не є об'єктом оподаткування митними платежами, якщо сумарна вартість таких товарів не перевищує еквівалент 150 євро", - йдеться в документі.

Також, пропонується не оподатковувати митом товари, сумарна вага яких не перевищує 30 кг протягом календарного місяця на одного одержувача незалежно від кількості відправлень.

Авторами законопроекту вказані нардепи фракції "Блок Петра Порошенка" Руслан Демчак, Андрій Шинькович, Роман Мацола, Геннадій Чекіта, Андрій Немирівський, Володимир Мельниченко, Микола Фролов, Іван Спориш, Іван Мельничук, Андрій Лопушанський і нардеп групи "Відродження" Юрій Шаповалов.

Крім того, законопроект передбачає введення спрощеної форми декларування товарів, які не є об'єктом оподаткування, обмеження на ввезення товарів в ручній поклажі та супроводжуваному багажі без сплати митних платежів на суму не більше 500 євро вперше протягом місяця, на суму до 300 євро вдруге протягом місяця.

Також документ передбачає введення мита за ставкою 10% і податку на додану вартість за ставкою 20% при ввезенні товарів громадянами третій і кожний наступний раз протягом календарного місяця незалежно від вартості товарів і їх ваги.

Автори законопроекту вказують, що на сьогоднішній день українці можуть отримувати поштою без оплати мита товари з-за кордону на суму в 150 євро кожен день, а особисто перевозити через митницю товари без оплати мита на суму до 500 євро.

Читайте також: Звільнено голову Державної прикордонної служби