Суспільство
21 січня 2015
Замість Леніна в Києві активісти хочуть встановити скульптуру Богородиці
Ідею встановлення на місці пам'ятника Леніну скульптури з фігурою Богородиці підтримали різні християнські конфесії України.
news-image

Активісти пропонують встановити на місці знесеного пам'ятника Леніну на Бессарабській площі в центрі Києва скульптурну композицію, в центрі якої буде Богородиця. Про це повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на День.

Як розповів на прес-конференції в середу в Києві громадський активіст Іван Яворський, 21 листопада в Київську міську державну адміністрацію були передані документи та заявки на участь у конкурсі з реконструкції історичного центру Києва.

Він зазначив, що документи приймалися до 30 листопада, через неналежне оформлення у активістів виникла проблема зі своєчасною подачею, але при зустрічі головний архітектор Києва Сергій Целовальник пообіцяв посприяти в тому, щоб даний проект взяв участь у конкурсі.

Яворський підкреслив, що ідею встановлення на місці пам'ятника Леніну скульптури з фігурою Богородиці підтримали різні християнські конфесії України.

"Для нас важливо, щоб композиція була символом миру, об'єднання всіх - сходу і заходу, півночі і півдня, об'єднання для всіх християн і не лише християн. Матір Божа - це як символ миру, цариця світу", - підкреслив активіст.

За його словами, конкурс з реконструкції історичного центру Києва має бути проведений в кінці лютого.